Blagdan blaženog Alojzija Stepinca proslavljen među hrvatima diljem cijeloga svijeta MARINČIĆ:STEPINAC JE SVJEDOČIO ZA ISTINU I PRAVDU SLIJEDEĆI VLASTITU SAVJEST

Kako javlja Franjevačka informativna agencija, 09. veljače je u Canberri u crkvi sv. Augustina proslavljen blagdan hrvatskoga blaženika i mučenika Alojzija Stepinca, koji je, inače, zaštitnik Hrvatskog katoličkog centra u Canberri.

Već nekoliko godina Hrvatski katolički centar u Canberri vodi fra Miroslav Jelić, svećenik Franjevačke provincije Bosne Srebrene, a ove godine je proslava blagdana blaženog Alojzija Stepinca u Canberri i imala i posebne goste. Naime, ovih je dana u bratskoj posjeti svojim fratrima provincijal franjevaca Bosne Srebrene fra Jozo Marinčić sa svojim tajnikom fra Damirom Pavićem. I upravo je provincijal fra Jozo i predslavio svečano misno slavlje, kojem su uz brojne župljane Canberre i obližnjih Wollongonga, Sidneya, Melbournea i drugih gradova, bili nazočni i veleposlanici Hrvatske i Bosne i Hercegovine u Australiji, Betty Pavelić i Mirza Hajrić.

Nakon Svete mise na kojoj je pjevao župni zbor u prigodnom kulturno-umjetničkom programu nastupili su članovi Hrvatskog kulturno- umjetničkoga društva Stepinac iz Canberre.

Leave a Reply