MALI BOK OTVARA ‘KAŠTANKA’

Piše: Željko SAKIĆ

BJELOVAR – Festival kazališnih predstava za djecu Mali BOK (Bjelovarski odjeci kazališta) održat će se od 14. do 21. ožujka, a otvorit će ga predstava ‘Kaštanka’, najavljeno je na konferenciji za novinare u Bjelovarskom kazalištu.

Predstava “Kaštanka” nastala je suradnjom Kazališta lutaka Zadar i Kazališta Virovitica, a selektorica Malog BOK-a Irena Hlupić Rašo istaknula je kako je riječ o predstavi koja je bila selektirana na međunarodnom festivalu Assitej u Kini na kojemu sudjeluje samo deset predstava iz cijelog svijeta.

“‘Kaštanka’ je prva hrvatska predstava koja je sudjelovala na tako važnom festivalu, što je zaista povijesni uspjeh. Iako se nagrade nisu dijelile, na zatvaranju festivala publika i struka neslužbeno su proglasile ‘Kaštanku’ najboljom predstavom i zaista je velika čast što takvu predstavu imamo na Malom BOK-u”, naglasila je Hlupić Rašo.

Na Malom BOK-u nastupit će i Dječje kazalište Dubrava s predstavom “Šuma Striborova”, Gradsko kazalište – scena Gorica s predstavom “Tonka Botonka” te Bjelovarsko kazalište s predstavama “Dvije sretne sove” i “Snježna kraljica”.

U sklopu Malog BOK-a 20. ožujka u Narodnoj knjižnici Petra Preradovića bit će predstavljena knjiga i organizirana tribina pod nazivom “Kazalište i pedagogija”.

Organizatori festivala su Pučko otvoreno učilište Bjelovar i Grad Bjelovar uz potporu Ministarstva kulture, a predstave će se održavati u Domu kulture i Bjelovarskom kazalištu.

Foto: © POU Bjelovar

Leave a Reply